mandag den 30. august 2010

Alkoholfri drinks

Her er nogle foreslag til drinks til en børnefest eller til dem der ikke drikker alkohol. Her i huset er alle sammen gået rent ind. Specielt Grøn Brus er et hit blandt børnene herhjemme, de kom frivilligt og bad om mere, og lod Cola'en stå på bordet.


Velkomst drinks:
  • Børne champagne med jordbær smag
  • Dansk vand
  • isterning efter behov
  • Serveret i plastik champagne glas
Hygge drink:
  • Grøn saftevand (gerne lidt stærk)
  • Resten af børne champagnen
  • Danskvand
  • Isterninger
Grøn Brus:
  • Grønsaftevand (gerne lidt stærk)
  • Danskvand
  • Isterninger
Cola Blueberry
  • Cola
  • Danskvand med Blåbær smag (egekilde)
  • Isterninger

søndag den 29. august 2010

syltede gulerods stave og tomatsalat

syltede gulerods stave
2 gullerødder
1 tsk salt
1 spsk riseddike
1 tsk sukker

tomatsalat
tomat
løg
squas
1 brev knor tomatsalat

PASTASALAT MED KYLLINGEWOK

PASTASALAT MED KYLLINGEWOK
Pastasalat:
fuldkornspasta, løg i små tern, rødpeber i små terne, ærter og rejer
dressing:
olie, hvidvinseddike, dijon sennep, honning, citronsaft, salt og peber
Kyllingewok:
kyllingfilet i tern, snittet hvidkål, snittet rød peber, snittet løg og hvidløg, snittet squas, karry, paprika, kyllingboullion, soya og salt
Tilbehør:
hvidkålssalat og syltede gulerodsstave

FYLDT SKINKESTEG MED OVNBAGTE KARTOFLER

FYLDT SKINKESTEG MED OVNBAGTE KARTOFLER
Skinkesteg uden svær, skær en revne i stegen på langs. snit løg, hvidløg, peberfrugt og soltørret tomater. kom de snitttet grønsager i revnen og drys revet ost henover. tilsidst pakker du stegen ind med bacon.
skrald kartoflerne og skær dem i både, det samme gør du med løg og hvidløg
Det hele kommes i et ildfast fad ( stegen i midten og løg, kartofler rundt om. det kan godt være at du skal gi stegen en halv time alene først)
TILBEHØR.
snittede hvidkål, snittede peberfrugt, snittede forårsløg, snittede gulerødder, snittede squas og snittede hvidløg
dressing: sennep, olie, hvidvinseddike, honning, citronsaft, salt og peber

FRIKADELLER MED KARTOFLER

FRIKADELLER MED KARTOFLER
frikadeller lavet på fedtfattigfars. skræl kartoflerne og skær dem i små stykker, kod dem i 3 min. hæld dem i en sigte og lad dem dryppe lidt af. kom dem i en bradepande beklædt med bagepapir. hæld lidt olie henover og krydr dem med salt, paprika og oregano. de skal ha ca. 45min ved 200 grader.
TILBEHØR:
Hvidkålssalat med hvad du har og dressing 
kogt broccoli og gulerødder

SPICY WOK MED KYLLING OG PASTA

SPICY WOK MED KYLLING OG PASTA
kog fuldkornspasta. skær bacon i terne og steg det. skær kylling filet ud i strimler, lad dem koge møre i wokèn, krydr dem godt med salt, karry og paprika ( der skal være lidt bid i), tilsæt hønseboullion og vand og lad det koge lidt ned. tilsæt groft hakket løg, peberfrugt, forårsløg, hvidløg og gulerødder og selvfølgelig det stegte bacon.
tilsidst tilsætter du de kogte pasta og broccoli buketter.
TILBEHØR
hvidkålssalat      

KINESISK SVINEGRYDE MED RIS

KINESISK SVINEGRYDE MED RIS
skinke kød i små strimler steges og krydrs godt med salt, karry, hvidløg, paprika.
groft hakket gulerødder, peberfrugt, squas, løg, hvidløg og hvidkål streges i en wok  med olie, hæld evt. lidt vand i. ½ l hønseboullion, 4 spsk  maizenamel og 6 spsk soja piskes sammen og hældes op i grønsagerne. tilsæt kødet og servere det når kødet er blevet varmt.
TILBEHØR: Ris                                              

Højt belagt smørebrød a la Karina

Kagemand også kendt som Kæmpens madpakke

Brød:
 
50 gr gær
12 spsk lunkent vand
6 dl mini mælk
12 tsk  (strøget)sukker (kan sagtens skæres ned)
½ tsk salt (jeg bruger havsalt)
110 gr flydende becel
1- 1.2 kg mel
 
  • opløs gæren med vandet og sukker
  • tilsæt mælk og margarine samt salt
  • put melet i lidt af gangen indtil dejen hænger sammen
  • ælt dejen indtil den slipper.
  • hæv et lunt sted ca 30 min.
  • rul dejen ud - den må ikke være for tynd men heller ikke for tyg
  • put den i en bradepande beklædt med bagepapir
  • pensel med let hånd med vand
  • bag den ca 20 min ved 200 grader - til den er gylden
  • kan sagtens bages dagen i forvejen
  • er fryse egnet
Pynt/pålæg:
 
  • smør den let med smør eller miracle vip eller hvad du nu vil smøre en frokost bolle med
  • put så din ønskede salat på (jeg har på billedet valgt iceberg og revet gulerødder)
  • nu ligger du så dit udvalgte pålæg på i striber ( her er der valgt leverpostej, frikadellepølse, kødpølse, røget medister, 2 slags spegepølse og hamburgerryg)
  • så er det tid til dekorere - kun fantasien sætter grænser (jeg brugte ristede bacon tern, snackpeber og agurk.
GOD FORNØJELSE
 
 
 
 
 

Pebernødder

5 dl mel
½ knsp stødt peber
½ knsp stødt nellike
½ tsk. Stødt kanel
2 knsp hjortetaksalt
50 gr. Margarine
50 gr. Perfect Fit
1 æg
1 dl sukker


Hvedemel, krydderier, sødemiddel og hjortetaksalt blandes.
Margarine smuldres i melblandingen, til det ligner reven ost.
Æg og sukker piskes sammen til æggesnaps.
Melblandingen samles med æggesnapsen og æltes godt.
Dejen stilles koldt i ca. 15 min.
Dejen trilles i ca. 1 cm tykke stænger og skæres i små stykker der trilles til kugler.
Kuglerne lægges på en bageplade og trykkes lidt flade.
Pebernødderne bages ved 200 grader i ca. 10 min til de er lysebrune.

Havregrynskugler





5 dl havregryn
45 gr. Sukker
30 gr. Perfect Fit
1½ spsk. Kakao
30 gr. Minarine (eller den billige fra Lidl)
½ dl mælk
½ dl kold stærk kaffe
Mandelessens


Pynt:
¾ dl kokosmel


Alle de tørre ingredienser blandes sammen.
Mælk og kaffe hældes over havregrynene.
Minarine æltes ind i havregrynene.
Blandingen smages til med mandelessens.
Massen til dækkes og stilles koldt i ca. 30 min.
Massen trilles til kugler, der rulles i kokosmel.

Gulerodssuppe

2 små løg hakkes fint
6 gulerødder rives
Svitses let i lidt olie


Tilsæt:
1 l vand
2 boullionterninger (grønsag)
Salt og peber
Koges ½ time


Tilsæt:
1 flødeost naturel (buko eller philidelphia)
Koges igennem til osten er smeltet


Forslag:
Blend til en cremet masse før servering.
Riv ekstra gulerødder til drysse oven på.
Kan sagtens fryses - men det skal være før osten tilsættes.

Brændte mandler

50 gr. Mandler
2-3 spsk. Perfekt Fit
1 tsk. Sukker




Mandlerne skoldes og smuttes.
Mandlerne lægges tæt sammen på en bageplade med bage papir.
Sødemiddel drysses over, og sukkeret fordeles øverst.
Mandlerne bages ved 225 grader på øverste ovnrille i ca. 10 min.

Brunch pandekager

Amerikanske Brunch Pandekager


Ca. 9 stk.


2½ dl mælk
2½ dl mel
1 æg
1 spsk. Sukker
1 knsp salt
1 tsk. Bagepulver
2 spsk. Smør


Rør det hele sammen i en skål.
Ca. ½ dl pr. pandekage.


Serveres med smør og sirup samt evt. scramble eggs, bacon og cocktailpølser.

Sushi

Her er nogle billeder af de forskellige slags sushi som jeg har lavet.

Cuvette med bagte kartofler og løg


CUVETTE MED BAGTE KARTOFLER OG LØG
Skræl kartoflerne og skær dem i både, det samme gør du med løg og hvidløg.
kom det hele op i et ildfast fad. (lav plads i midten til stegen). hæld olien henover kartoflerne og krydr dem med salt paprika. vend det godt rundt.
rids tern på cuvetten, krydr den med salt, peber og knust hvidløg. læg den og til kartoflerne og steg det hele i ovnen i ca. 1 time.
TILBEHØR:
 Hvidkålssalat: snit hvidkål meget fint først i strimler og bagefter i mindre stykker. skær små appelsin filetter i tern. skræl og skær æbler i små bitte tern. det hele blander du sammen i en skål med tranebær el. rosiner.
DRESSING: appelsinsaft, hvidvinseddike, olie, citronsaft, honning og salt
bland det hele godt sammen og hæld det over hvidkålssalaten og lad den trække.
vi lavede også almindelig tomatsalat med tomat, løg og squas
gulerodsstave og agurkstave var bare en prøve med risvinseddike, vand, salt og sukker... 

Hakkebøf med kartofler og broccolisalat

Hakkebøf med brocolisalat og sprød stegte kartofler.

Magert oksefars til bøfferne

Sprøde kartofler:
skræl kartoflerne - skær dem i tern - kog dem i ca. 1½-2 min ( må ikke blive smattet) - Skyl dem godt med koldt vand - lad dem dryppe af - hæld dem i en pose sammen med lidt olie, paprika, oregano og salt. Hæld det hele ud på en bagepapir beklædt bradepande - ca 45 min ved 200 grader.

Brocolisalat:
Blancher brocolibuketterne - stokken kan skæres i små tern og blancheres med. kog dem i ca. 1½-2 min ( må ikke blive smattet) - Skyl dem godt med koldt vand - lad dem dryppe af.
Skær tomaterne i kvarte.
Skær squas i tern.
Bland broccoli, tomat og squas i en skål eller fad.

Dressing:
Hvidvinseddike
Hvidløg
Honning
Dijonsennep
Olie
Salt
Peber
Pisk det hele godt sammen.
Smag til inden du hælder det ud over salaten
Lad det hele trække ½ time.

Skær bacon i tern og steg det i dets eget fedtstof - lad det dryppe af på noget køkkenrulle.
Drys det ud over salaten inden servering.

California inside-out maki

Det her er min egen version af inside-out - den øverste er med krebsehaler og den nederste med røge laks.

Ingredienser:
  • Sushiris
  • 1 plade noritang (kan købes i Kvickly)
  • Agurk i meget tynde strimler
  • Gulerod i meget tynde strimler
  • evt. snackpeber i strimler
  • Ristet lyse Sesamfrø
  • rejer, røget laks eller krebsehaler
Fremgangsmåde:
  1. Begynd med at pakke din rullemåtte ind i husholdningsfilm.
  2. Rist sesamfrøene på en pande
  3. Skær grønsager i strimler
  4. Læg 1 plade noritang med den blanke side nedad på rullemåtten med den lange ende ud mod bordkanten.
  5. Fugt hænderne og fordel ca en håndfuld i et jævnt lag ud over hele tangpladen. 
  6. Vend forsigtig tangpladen, risen vender ned mod måtten og med tangen opad.
  7. Put dit fyld på efter eget ønske - du kan vælge midten eller ud ved bordkanten.
  8. Løft lidt op i den nærmeste ende af rullemåtten. Rul langsomt i en bevægelse væk fra kroppen, så tangen omslutter fyldet. Rul videre med et jævnt, fast pres og slip måtten efterhånden som rullen formes.
  9. Hæld sesamfrøene ud på et stykke bagepapir og rul sushien i dem, så risene dækkes at et tyndt jævnt lag.
  10. Nu er rullen klar til at blive skåret ud i den ønskede størrelse

Sushi Ris

Jeg har prøvet at koge risene i en gryde og i en riskoger, jeg foretrækker riskogeren.
Denne opskrift passer til  3 personer.

Ingredienser:
  • 3 dl Sushiris (kan købes i Kvickly)
  • 5 dl koldt vand
  • ½ dl Risvineddike (gerne Blue Dragon)
  •  8 gr. Salt
  • 40 gr. Sukker
  • Træ-spatel
  • Ildfast fad eller træ fad
  • lille kasserolle
  • 1 viskestykke
Fremgangsmåde:
  1. Skyl risene grundigt til vandet er helt klart/gennemsigtig
  2. Put de skyllede ris i riskogeren sammen med vandet.
  3. De færdig kogte ris hældes over i et fad.
  4. Hæld eddike, salt og sukker i en gryde og kog til sukker og salt er smeltet
  5. Hæld eddike blandingen over risene i en tynd stråle.
  6. Skær i risene med træ spatlen - så det bliver blandet godt og risene bliver kølet ned.
  7. Put de afkølede ris over i en skål
  8. Fugt et viske stykke og svøb det rundt om risene
  9. Risene er klar til brug efter nogle timer (kan sagtens holde sig til dagen efter men så skal de opbevares på køl med viskestykket rundt om)
Foto kommer senere

Tamago og Tamago Nigiri

Tamago er det japanske ord for en sød omelet. Jeg vil dog sige at den ligner en pandekage. Herhjemme bruger jeg denne opskrift når jeg skal lave scramble eggs til brunch - dens sødme passer rigtig godt til det salte og lidt fede bacon.

Tamago:

Ingredienser:
  • 2 æg
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk soya sauce (helst kikkoman)
  • lidt smør
Fremgangsmåde:
  1. Slå æggene ud i en skål og pisk dem let med en gaffel.
  2. Tilsæt sukker og soya - pisk det grundigt
  3. Opvarm en stegepande (gerne pandekagepande) til medium varme.
  4. Smelt lidt smør i panden og dæk hele bunden med smørret.
  5. Hæld ægge-blandingen på panden.
  6. Når ægget er uigennemsigtig og du kan få en paletkniv/spatel under omeletten uden at denne ødelægges skal den vendes.
  7. Når omeletten er gennembagt fjernes den fra panden.
Tamago Nigiri:

Materialer:
  • Sushi-ris
  • Tang 
  • Tamago
Fremgangsmåde:
  1. Klip tangen i ca. 1 cm brede strimler.
  2. Skær Tamago omeletten i den størrelse som du ønsker.
  3. Form lidt sushiris til en bolle eller hvad der falder i din smag.
  4. Lig et stykke Tamago på risbollen og put tangen rundt om som et bælte - ikke for stramt, da det kan gå fra hinanden.