fredag den 24. september 2010

Kalkun i sursød sauce med brune ris og hjemmebagt brød

Ingredienser:

  • 3 dl vand
  • 4 spsk eddike
  • 5 spsk sukker
  • 1½ spsk tomatpure koncentrat
  • 3 tsk maizena + 1 spsk koldt vand
  • 2 spsk raps- eller olivenolie
  • 500 g kalkun (kylling kan også bruges)
  • ½-1 ds ananas
  • 2 peberfrugt
  • 2 løg
  • 3 gulerødder
  • salt og peber
  • ris efter eget valg (jeg bruger kun brune eller vilderis)
Fremgangsmåde:
  1. Bland vand, eddike, sukker og tomatpuré i en gryde og giv blandingen et opkog
  2. Skru ned til svag varme, så sovsen ikke koger
  3. Rør melet ud i koldt vand, og tilsæt det i en tynd stråle, mens der røres
  4. Tag gryden af varmen
  5. Varm 1 spsk olie op i en anden gryde og brun kødet
  6. Krydr med salt og peber
  7. Tag kødet op
  8. Skær ananas, peberfrugt og løg i tern og skær gulerødderne i skiver
  9. Sautér grønsagerne i resten af olien
  10. Tilsæt kød og sursød saucen og varm retten igennem.
  11. Smag til med salt og peber
  12. Server med kogte ris og evt. et stk. brød efter eget valg

Solsikkeboller a la Karina


Ingredienser:

  • 1 pk. (50 g) gær
  • 2 spsk honning
  • ca 2 tsk salt 
  • 8 dl lunkent vand - 37 grader C
  • 2 dl solsikkefrø
  • 6 spsk hørfrø
  • 2 dl knækket hvede
  • 2 dl skåren eller knækket rug
  • ca 18 dl hvedemel
Fremgangsmåde:

  1. Smuldr gæren, og rør den sammen med honning og salt.
  2. Rør gærblandingen ud i lidt af vandet. Tilsæt resten af vandet.
  3. Bland solsikkefrø, hørfrø samt knækket hvede og rug. Bland dette i dejen.
  4. Tilsæt melet, og rør det sammen til en løs dej. Gem lidt mel til formningen. Lad dejen hæve 1 time.
  5. Vend dejen ud på et melet bord. Strø extra hvedemel ud over dejen, og tryk den flad med hænderne, ca 20x30 cm.
  6. Skær dejen i 12 stykkermed en kniv, og læg stykkerne på en plade med bagepapir eller olie.
  7. Lad kvadraterne hæve i 30 min. Sæt ovnen på 200 grader C (prøv dig frem idet det kan variere fra ovn til ovn). Bag midt i ovnen i ca 12-15 min.

mandag den 20. september 2010

Jordskoksuppe med sprød stegte champignoner




Ingredienser:
  • 750 gr jordskokker
  • 2 store kartofler
  • 3 mellem store gulerødder
  • 1 mellem stort løg
  • 1 porre
  • 2 boullion terninger - høns og grønsag
  • 250 ml cremefine (til madlavning 7%)
  • 1 liter vand
  • 500 gr champignoner
  • salt og peber
Fremgangsmåde:
  1. skræld grønsagerne og skær dem i grove tern
  2. skær porren i skiver
  3. hæld det hele i en gryde
  4. tilsæt vandet
  5. lad det koge i ca 20-30 min (til alt er mørt)
  6. skær champignonerne i tern og steg dem sprøde
  7. blend suppen
  8. tilsæt cremfinen og smag til med salt og peber

Mini sushi snack

mandag den 13. september 2010

Kartoffelporresuppe med sprødstegt bacon

Ingredienser
Denne opskrift passer som hovedmåltid til 2 voksne eller som forret til ca. 4 personer.

Indgredienser
  • 750 gr. skrællet kartofler
  • 250 gr. snittet porre
  • 2 terninger hønse- eller græntsagsboullion
  • 8 dl vand
  • 2½ dl madlavningsfløde
  • 250 gr bacon
  • salt og peber
Fremgangsmåde:
  1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker
  2. Rens porrene og skær dem i ringe
  3. Lad det hele koge i vandet med boullionterningerne under lå i ca. 20 min. til kartoflerne er godt møre
  4. Steg bacon sprødt.
  5. Mos suppen i gryden med en stavblender eller kartoffelmoser
  6. Hæld fløden i og varm op
  7. Smag til med peber og evt. lidt salt
  8. Serveres med brød og sprødstegt bacon
God Appetit


søndag den 5. september 2010

Rødkål salat
Hvidkålsalat
  • Fint skåret rød eller hvidkål
  • Ærter og Majs
  • Æbler i små tern
  • Squas i små tern
  • Revet gulerødder
  • Peberfrugt i små tern
  • Mangofrug i små tern
  • Appelsin fileter skåret i tern

Rissalat


Denne her salat synes jeg er en dejlig varition til den "normale" pastasalat og nem måde at komme af med en rest ris fra aftenen før. Kan sagtens laves dagen før - jeg venter med at hælde dressing/saft udover til lige før den skal serveres.

Rissalat til 4 personer

Ingredienser:

  • 150 gr. ris (jeg bruger vilde eller brune ris)
  • 1/4 gul peber
  • 1/4 grøn peber
  • 1/4 rød peber
  • 1/4 snackpeber 
  • 4 forårsløg
  • 1 dl rosiner eller tranebær
  • ½ agurk
  • 2 appelsiner
Fremgangsmåde:
  1. Kog risene efter anvisningen på pakken og lad dem køle af - hvis du ikke har en rest fra dagen før.
  2. Skær peberfrugten i små tern.
  3. Snit forårsløgene fint - start med det grønne og vurder selv hvor meget af det hvide du vil have med.
  4. Hak rosinerne groft.
  5. Fjern kødet fra agurken og skær den i små tern.
  6. Skær skrællen af den ene appelsin og skær frugtkødet u i fileter.
  7. Bland de kogte ris, grønsagerne og frugterne.
  8. Pres saften af den anden appelsin og hæld saften ud over salaten

Tomatsalat



Jeg undskylder billedets ringe kvalitet - jeg tjekkede det først i dag og der var salaten spist, så jeg kunne ikke lige tage det om *LOL* Den kan sagtens laves dagen før og tager ikke skade af at stå og trække.

Ingredienser:

  • Squas skåret i små tern
  • Løg skåret i små tern
  • Små tomater skåret i skiver
  • 1 mozzarella ost - revet eller skåret i små stykker
  • 1 brev knorr tomatsalat dressing

Kylling/pasta salat

En lille frokost anretning
En let og lækker frokostanretning, kan også bruges som et aftensmåltid og på plussiden er at den er sund c",)

Ingredienser:
  • Fint snittet rødkål
  • Revet gulerødder
  • Ærter og Majs
  • Squas i fin skåren tern
  • Peberfugt i små tern
  • Stegt kylling i strimler (købes i Rema1000 klar til panden)
  • 2 håndfulde grovpasta skruer
  • En anelse appelsindressing (hjemmelavet)
  • Tilbehør brød efter eget valg - jeg valgte en friskbagt fiberflute


Marinerede Mørbrad


Jeg havde valgt at marinere/vende mørbradene i så der blev forskellige smagsvarianter, ca ½-1 time før de skal steges eller grilles. Det her er til 8 personer ca. 250 gr kød pr person. Jeg kan endvidere meddele at der faktisk kun var endeskiver tilbage. Det hele blev grillet på weberen.

  1. Natural - vendt i salt og peber.
  2. Revet appelsinskal og rivet ingefær - salt og peber - gnedet godt ind.
  3. Revet appelsinskal, limeskal, lidt citronskal og ingefær - salt og peber - gnedet godt ind.
  4. Revet limeskal, lidt citronskal og ingefær - salt og peber - gnedet godt ind.

torsdag den 2. september 2010

Koteletter med mornay sauce kartofler og rødkålsalat

Simpel Rødkålsalat

Koteletterne:

  • Krydders med salt og peber efter smag
  • Steges på en grillpande
Kartofler med Mornay sauce:
  • Skræld nogle kartofler
  • Kartoflerne skæres i skiver og puttes i et ildfast fad
  • Pil løg, skæres i halve skiver (ikke for tykke) og put dem oven på kartoflerne
  • Hæld Mornay (5%) ud over det hele og bland det sammen
  • ca. 1 time ved 150 grader
Simpel Rødkålsalat:
  • Fint snittet rødkål
  • Æbler skåret i fint tern
  • Revet gulerødder
  • Blandet peberfrugt skåret i fint tern
Det her er en hurtig og nem opskrift. Salaten blev lidt simpel i dag, da jeg havde stået hele dagen forberedt forskellige salater (billeder kommer) til weekenden.