- 3 dl vand
- 4 spsk eddike
- 5 spsk sukker
- 1½ spsk tomatpure koncentrat
- 3 tsk maizena + 1 spsk koldt vand
- 2 spsk raps- eller olivenolie
- 500 g kalkun (kylling kan også bruges)
- ½-1 ds ananas
- 2 peberfrugt
- 2 løg
- 3 gulerødder
- salt og peber
- ris efter eget valg (jeg bruger kun brune eller vilderis)
Fremgangsmåde:
- Bland vand, eddike, sukker og tomatpuré i en gryde og giv blandingen et opkog
- Skru ned til svag varme, så sovsen ikke koger
- Rør melet ud i koldt vand, og tilsæt det i en tynd stråle, mens der røres
- Tag gryden af varmen
- Varm 1 spsk olie op i en anden gryde og brun kødet
- Krydr med salt og peber
- Tag kødet op
- Skær ananas, peberfrugt og løg i tern og skær gulerødderne i skiver
- Sautér grønsagerne i resten af olien
- Tilsæt kød og sursød saucen og varm retten igennem.
- Smag til med salt og peber
- Server med kogte ris og evt. et stk. brød efter eget valg
Ingen kommentarer:
Send en kommentar