fredag den 24. september 2010

Kalkun i sursød sauce med brune ris og hjemmebagt brød

Ingredienser:

  • 3 dl vand
  • 4 spsk eddike
  • 5 spsk sukker
  • 1½ spsk tomatpure koncentrat
  • 3 tsk maizena + 1 spsk koldt vand
  • 2 spsk raps- eller olivenolie
  • 500 g kalkun (kylling kan også bruges)
  • ½-1 ds ananas
  • 2 peberfrugt
  • 2 løg
  • 3 gulerødder
  • salt og peber
  • ris efter eget valg (jeg bruger kun brune eller vilderis)
Fremgangsmåde:
  1. Bland vand, eddike, sukker og tomatpuré i en gryde og giv blandingen et opkog
  2. Skru ned til svag varme, så sovsen ikke koger
  3. Rør melet ud i koldt vand, og tilsæt det i en tynd stråle, mens der røres
  4. Tag gryden af varmen
  5. Varm 1 spsk olie op i en anden gryde og brun kødet
  6. Krydr med salt og peber
  7. Tag kødet op
  8. Skær ananas, peberfrugt og løg i tern og skær gulerødderne i skiver
  9. Sautér grønsagerne i resten af olien
  10. Tilsæt kød og sursød saucen og varm retten igennem.
  11. Smag til med salt og peber
  12. Server med kogte ris og evt. et stk. brød efter eget valg

Ingen kommentarer:

Send en kommentar