Ingredienser:
- 1 pk. (50 g) gær
- 2 spsk honning
- ca 2 tsk salt
- 8 dl lunkent vand - 37 grader C
- 2 dl solsikkefrø
- 6 spsk hørfrø
- 2 dl knækket hvede
- 2 dl skåren eller knækket rug
- ca 18 dl hvedemel
Fremgangsmåde:
- Smuldr gæren, og rør den sammen med honning og salt.
- Rør gærblandingen ud i lidt af vandet. Tilsæt resten af vandet.
- Bland solsikkefrø, hørfrø samt knækket hvede og rug. Bland dette i dejen.
- Tilsæt melet, og rør det sammen til en løs dej. Gem lidt mel til formningen. Lad dejen hæve 1 time.
- Vend dejen ud på et melet bord. Strø extra hvedemel ud over dejen, og tryk den flad med hænderne, ca 20x30 cm.
- Skær dejen i 12 stykkermed en kniv, og læg stykkerne på en plade med bagepapir eller olie.
- Lad kvadraterne hæve i 30 min. Sæt ovnen på 200 grader C (prøv dig frem idet det kan variere fra ovn til ovn). Bag midt i ovnen i ca 12-15 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar