fredag den 24. september 2010

Solsikkeboller a la Karina


Ingredienser:

  • 1 pk. (50 g) gær
  • 2 spsk honning
  • ca 2 tsk salt 
  • 8 dl lunkent vand - 37 grader C
  • 2 dl solsikkefrø
  • 6 spsk hørfrø
  • 2 dl knækket hvede
  • 2 dl skåren eller knækket rug
  • ca 18 dl hvedemel
Fremgangsmåde:

  1. Smuldr gæren, og rør den sammen med honning og salt.
  2. Rør gærblandingen ud i lidt af vandet. Tilsæt resten af vandet.
  3. Bland solsikkefrø, hørfrø samt knækket hvede og rug. Bland dette i dejen.
  4. Tilsæt melet, og rør det sammen til en løs dej. Gem lidt mel til formningen. Lad dejen hæve 1 time.
  5. Vend dejen ud på et melet bord. Strø extra hvedemel ud over dejen, og tryk den flad med hænderne, ca 20x30 cm.
  6. Skær dejen i 12 stykkermed en kniv, og læg stykkerne på en plade med bagepapir eller olie.
  7. Lad kvadraterne hæve i 30 min. Sæt ovnen på 200 grader C (prøv dig frem idet det kan variere fra ovn til ovn). Bag midt i ovnen i ca 12-15 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar