søndag den 5. september 2010

Rissalat


Denne her salat synes jeg er en dejlig varition til den "normale" pastasalat og nem måde at komme af med en rest ris fra aftenen før. Kan sagtens laves dagen før - jeg venter med at hælde dressing/saft udover til lige før den skal serveres.

Rissalat til 4 personer

Ingredienser:

  • 150 gr. ris (jeg bruger vilde eller brune ris)
  • 1/4 gul peber
  • 1/4 grøn peber
  • 1/4 rød peber
  • 1/4 snackpeber 
  • 4 forårsløg
  • 1 dl rosiner eller tranebær
  • ½ agurk
  • 2 appelsiner
Fremgangsmåde:
  1. Kog risene efter anvisningen på pakken og lad dem køle af - hvis du ikke har en rest fra dagen før.
  2. Skær peberfrugten i små tern.
  3. Snit forårsløgene fint - start med det grønne og vurder selv hvor meget af det hvide du vil have med.
  4. Hak rosinerne groft.
  5. Fjern kødet fra agurken og skær den i små tern.
  6. Skær skrællen af den ene appelsin og skær frugtkødet u i fileter.
  7. Bland de kogte ris, grønsagerne og frugterne.
  8. Pres saften af den anden appelsin og hæld saften ud over salaten

Ingen kommentarer:

Send en kommentar