onsdag den 3. november 2010

Cheesecake med kirsbær



Ingredienser:
  • 14 digestive kiks
  • ½ dl sukker
  • 1½ tsk kanel
  • 60 gr smeltet smør eller margarine
Fyld:
  • 250 gr flødeost 
  • 1 dl sukker
  • 2 æg
  • 1 spsk mel
  • 1 tsk vanillesukker
  • reven skal af 1 citron
  • saft af ½ citron
Glasur:
  • 1 dl creme fraiche
Pynt:
  • kirsebær
Fremgangsmåde:
  1. Knus kiksene og bland dem med sukker, kanel og smeltet smør eller margarine. Dæk bunden af en tærteform, ca. 25 cm i diameter, med blandingen. Bag bunden i ca. 5 min ved 175 grader midterste rille.
  2. Rør flødeosten og sukker sammen. Del æggene i blomme og hvide. Rør æggeblommerne i ostemassen. pisk æggehviderne til hårdt skum.
  3. Rør mel. vanillesukker, citronsaft, reven skal og til sidst de piskede æggehvider i ostemassen.
  4. Hæld dejen i tærteformen og bag den i ca 50 min i ovnen. Når kagen er blevet næsten kold, hældes creme fraiche over.
  5. Pynt med kirsebær eller frugt efter eget valg
Tips:
Kagen er fryseegnet.
Er kagen frosset ned, skal den helst tages ud ca. 30 min inden den skal serveres.

1 kommentar:

  1. It was very useful for me. Keep sharing such ideas in the future as well. This was actually what I was looking for, and I am glad to came here! Thanks for sharing the such information with us.

    SvarSlet