Denne opskrift passer til 3 personer.
Ingredienser:
- 3 dl Sushiris (kan købes i Kvickly)
- 5 dl koldt vand
- ½ dl Risvineddike (gerne Blue Dragon)
- 8 gr. Salt
- 40 gr. Sukker
- Træ-spatel
- Ildfast fad eller træ fad
- lille kasserolle
- 1 viskestykke
- Skyl risene grundigt til vandet er helt klart/gennemsigtig
- Put de skyllede ris i riskogeren sammen med vandet.
- De færdig kogte ris hældes over i et fad.
- Hæld eddike, salt og sukker i en gryde og kog til sukker og salt er smeltet
- Hæld eddike blandingen over risene i en tynd stråle.
- Skær i risene med træ spatlen - så det bliver blandet godt og risene bliver kølet ned.
- Put de afkølede ris over i en skål
- Fugt et viske stykke og svøb det rundt om risene
- Risene er klar til brug efter nogle timer (kan sagtens holde sig til dagen efter men så skal de opbevares på køl med viskestykket rundt om)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar