søndag den 29. august 2010

Sushi Ris

Jeg har prøvet at koge risene i en gryde og i en riskoger, jeg foretrækker riskogeren.
Denne opskrift passer til  3 personer.

Ingredienser:
  • 3 dl Sushiris (kan købes i Kvickly)
  • 5 dl koldt vand
  • ½ dl Risvineddike (gerne Blue Dragon)
  •  8 gr. Salt
  • 40 gr. Sukker
  • Træ-spatel
  • Ildfast fad eller træ fad
  • lille kasserolle
  • 1 viskestykke
Fremgangsmåde:
  1. Skyl risene grundigt til vandet er helt klart/gennemsigtig
  2. Put de skyllede ris i riskogeren sammen med vandet.
  3. De færdig kogte ris hældes over i et fad.
  4. Hæld eddike, salt og sukker i en gryde og kog til sukker og salt er smeltet
  5. Hæld eddike blandingen over risene i en tynd stråle.
  6. Skær i risene med træ spatlen - så det bliver blandet godt og risene bliver kølet ned.
  7. Put de afkølede ris over i en skål
  8. Fugt et viske stykke og svøb det rundt om risene
  9. Risene er klar til brug efter nogle timer (kan sagtens holde sig til dagen efter men så skal de opbevares på køl med viskestykket rundt om)
Foto kommer senere

Ingen kommentarer:

Send en kommentar