søndag den 29. august 2010

Tamago og Tamago Nigiri

Tamago er det japanske ord for en sød omelet. Jeg vil dog sige at den ligner en pandekage. Herhjemme bruger jeg denne opskrift når jeg skal lave scramble eggs til brunch - dens sødme passer rigtig godt til det salte og lidt fede bacon.

Tamago:

Ingredienser:
  • 2 æg
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk soya sauce (helst kikkoman)
  • lidt smør
Fremgangsmåde:
  1. Slå æggene ud i en skål og pisk dem let med en gaffel.
  2. Tilsæt sukker og soya - pisk det grundigt
  3. Opvarm en stegepande (gerne pandekagepande) til medium varme.
  4. Smelt lidt smør i panden og dæk hele bunden med smørret.
  5. Hæld ægge-blandingen på panden.
  6. Når ægget er uigennemsigtig og du kan få en paletkniv/spatel under omeletten uden at denne ødelægges skal den vendes.
  7. Når omeletten er gennembagt fjernes den fra panden.
Tamago Nigiri:

Materialer:
  • Sushi-ris
  • Tang 
  • Tamago
Fremgangsmåde:
  1. Klip tangen i ca. 1 cm brede strimler.
  2. Skær Tamago omeletten i den størrelse som du ønsker.
  3. Form lidt sushiris til en bolle eller hvad der falder i din smag.
  4. Lig et stykke Tamago på risbollen og put tangen rundt om som et bælte - ikke for stramt, da det kan gå fra hinanden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar