Dej:
- 2½ dl sødmælk
- 50 g. gær
- 100 g. blødt smør
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids kardemomme
- 4 stk. æg
- 600 - 650 g. hvedemel (vigtigst at dejen er lind, ikke tør)
- + neutral olie til at smøge bradepanden / formen med
Fyld:
- 200 g. smør
- 200 g. farin
Dej:
- Mælken lunes.
- Gær, æg, mælk, sukker, kardemomme, salt & ¾ dele af melet æltes (gerne i en røremaskine).
- Tilsæt det bløde smør & yderliggere mel til dejen er glat & smidig, meget smidig. Det er meget vigtigt ikke at tilsætte for meget mel - dejen skal være ganske let flydende.
- En stor bradepande smøres jævnt med olie & dejen kommes direkte ned i denne… Lad dejen "hvile" 5 minutter inden den spredes / trykkes ud så den fylder hele formen. Dejen hæver nu en lille time. Imens forberedes fyldet….
Fyld:
- Smør & farin smeltes sammen for svag varme i en lille gryde. Massen skal være homogen (sammenhængende), inden den fordeles på den "hævede" dej.
- Tryk dybe huller ned i dejen, således at fyldet flyder ned i fordybningerne. Dej med fyld hæver yderliggere 15 minutter & bages efterfølgende ved 200 grader i ca. 30 - 35 minutter.
- Bemærk at bagetiden kan varigere ved andet valg af form osv…
Ingen kommentarer:
Send en kommentar