fredag den 1. oktober 2010

Brunsviger



Dej:
  • 2½ dl sødmælk
  • 50 g. gær
  • 100 g. blødt smør
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids kardemomme
  • 4 stk. æg
  • 600 - 650 g. hvedemel (vigtigst at dejen er lind, ikke tør)
  • +  neutral olie til at smøge bradepanden / formen med
Fyld:
  • 200 g. smør
  • 200 g. farin
Dej:
  1. Mælken lunes. 
  2.  Gær, æg, mælk, sukker, kardemomme, salt & ¾ dele af melet æltes (gerne i en røremaskine). 
  3.  Tilsæt det bløde smør & yderliggere mel til dejen er glat & smidig, meget smidig. Det er meget vigtigt ikke at tilsætte for meget mel - dejen skal være ganske let flydende.
  4.  En stor bradepande smøres jævnt med olie & dejen kommes direkte ned i denne… Lad dejen "hvile" 5 minutter inden den spredes / trykkes ud så den fylder hele formen. Dejen hæver nu en lille time. Imens forberedes fyldet….

Fyld:
  • Smør & farin smeltes sammen for svag varme i en lille gryde. Massen skal være homogen (sammenhængende), inden den fordeles på den "hævede" dej.
  • Tryk dybe huller ned i dejen, således at fyldet flyder ned i fordybningerne. Dej med fyld hæver yderliggere 15 minutter & bages efterfølgende ved 200 grader i ca. 30 - 35 minutter.
  • Bemærk at bagetiden kan varigere ved andet valg af form osv…

Ingen kommentarer:

Send en kommentar