fredag den 1. oktober 2010

Mine Onsdagssnegle



Ingredienser:

  • 100 gr smør
  • 5 dl mælk (både mini. let og sød kan bruges)
  • 50 gr gær
  • 1½ dl sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kardemomme
  • ca. 800 gr mel
  • lidt vanilie hvis man har lyst
Fyld:
  • 250 gr smør
  • 200 gr sukker
  •  2 spsk stødt kanel
  • 2 æg til pensling
  • + neutral olie til at fedte formene med.
Fremgangsmåde:
1. Gæren smuldres i en stor skål & blandes med vanilje, kanel, kardemomme og sukker.
2. Lun mælken & bland den sammen med salt. 
3. Bland lidt mel med og tilsæt smørret. 
4. Tilsæt mere mel og ælt det hele til en glat og smidig dej. 
5. Ælt dejen op til en stor kugle, der lægges i mel på bordet.
6. Når dejen har hvilet ca. 15 minutter, udrulles den i et kvadrat på ca. 50 X 40 cm. Når du ruller dejen ud, skal du sørge for at begrænse mængden af mel. Børst også overflødigt mel væk fra dejen, når du er færdig med udrulningen.
7. Rør smørret godt med rørsukker og stødt kanel. Man kan eventuelt piske med en håndmikser. Stryg remoncen ud over hele dejen med en palet og rul dejen sammen som en roulade på den smalle led.

8. Smør lave aluminiumsforme ca. 6 cm. i diameter, med neutral olie. 
9. Skær rouladen i 1½  cm. tykke skiver.

10. Læg dem straks i de smurte forme. 
11. Sneglene skal nu hæve på en bageplade et dejligt lunt sted, til de er hævet til næsten dobbelt størrelse - det tager minimum 35 minutter, afhængigt af rummets temperatur.

12 De pensles med sammenpiskede æggeblommer. Bages ved 185 grader, til de er let gyldne, ca. 15 - 18 minutter (alt efter hvilken ovn man har).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar